Medusa 3

Medusa 3

Centralt beläget, mitt i hjärtat av Malmös pågående utvecklingsområde Nyhamnen, ligger Medusa 3 och 4. Fastigheterna står redo att utvecklas i harmoni med områdets profil från äldre industri- och hamnkvarter till en dynamisk och hållbar stadsdel med en trivsam blandning av bostäder, kontor, handel och service. Här ska stadens invånare kunna leva ett komplett och hållbart liv med hav och stad som nära granne. Området blir intimt förbundet med både centralstationen och resten av staden. Carlsgatans sträckning, längs med Medusa 3 och 4, utgör en central del och förvandlas i etapper till en plats med olika trafikslag, ett lugnare tempo, ny och varierad bebyggelse, butiker och serveringar samt ett nytt rekreations- och promenadstråk kallat Bangårdsterrassen. En fördjupad översiktsplan för området som helhet antogs i december 2019 och detaljplanearbetet förväntas starta inom kort. En stadsdel att längta till!

Adress Carlsgatan 42
Ort MALMÖ
Område Nyhamnen
Fastighetstyp Projektutveckling
Yta 1 300 m2
Omgivning Nyhamnen sträcker sig från Skeppsbron till Frihamnsviadukten och innefattar bland annat området kring Centralstationen och Posthusplatsen, Carlsgatan, Jörgen Kocksgatan samt Smörkajen med Ångbåtsbron. Här förenas Malmös centrala delar med stadens kustlinje, den inre hamnen, universitetsområdet, Malmö Live och Västra hamnen. Malmö centralstation ligger på gångavstånd och erbjuder anslutningar för tåg, citytunnel, buss, taxi samt ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger. Området är under uppbyggnad och väl klart blir här en dynamisk och varierad citymiljö med tillgång till bostäder, arbetsplatser, kultur samt all form av service, rekreations-, vatten- och grönområden som närmsta granne.
Service Närhet till restauranger, butiker och övrig service.
Kommunikationer Gångavstånd till Centralstationen och Citytunneln. De större trafiklederna ligger endast 5 minuters bilresa bort.
HållbarhetFossilfri el.
Förvaltare Patrik Pires
040-664 47 12
Skicka e-post
Projekt Martina Davidsson
040-664 47 13
Skicka e-post