Carl Gustaf 4

Carl Gustaf 4

Den här modernistiska pärlan är en av Malmös mest spännande byggnader, ritad av Erik Lallerstedt och uppförd åt försäkringsbolaget Trygg 1938. Arkitekturen är stiltypisk för 30-talets funktionalism med fasader i vitt och marmor, vackra rum med stora ljusinsläpp, infällda balkonger med genombrutna räcken, en elegant rundad gavel och ett klocktorn som markerar en av huvudentréerna. Byggnaden ligger på bästa tänkbara läge, med utblick över Gustav Adolfs torg, och inrymmer såväl moderna kontor och butikslokaler som bostäder.

Adress Gustav Adolfs torg 8A-C
Ort MALMÖ
Område Centrum
Fastighetstyp Kontor, butik och bostäder
Yta 7 617 m2
Omgivning Centrala Malmö består av Malmös gamla stadskärna men även av stadens hamnområden. Ungefär 40 000 människor bor i centrum och ännu fler arbetar här.
Service Området har ett fantastiskt utbud av restauranger och shopping, både längs gågatan och längs sidogator och intilliggande torg.
Kommunikationer Till centrala Malmö tar man sig enkelt med buss, tåg, bil eller cykel. En kort promenad bort ligger Triangeln med nedfart till Citytunneln, via tåg härifrån når man snabbt både Malmö Centralstation och Köpenhamn/Kastrup.
Parkering Goda parkeringsmöjligheter finns i området.
HållbarhetFossilfri el, särskilt miljöval förnybar fjärrvärme med klimatkompensering.
Förvaltare Carl Brodelius
040-664 47 24
Skicka e-post
Bostadsförvaltare Elisabet Olsson
040-664 47 10
Skicka e-post