Lagerhaus sprider glädje på gågatan!

Som del av en pågående expansion har Lagerhaus haft nypremiär på Malmös centrala gågata. Nu kan kunderna besöka en ny, ljus och stilren butik på en av Södra Förstadsgatans mysigaste platser. Här ska Lagerhaus växa i symbios med omtyckta varumärken runt omkring och fortsätta göra det de gillar bäst: Att sprida glädje!

– Den nya butiken har något alldeles extra som passar oss och våra värderingar perfekt, säger Johanna Lindauer Kjellström, byggprojektledare på Lagerhaus. Vi söker alltid efter platser som känns naturliga för oss och som stärker det som är vårt koncept: ”We create happy places and happy moments”. Ett bra gatuläge är jätteviktigt, liksom rätt yta så att vi får plats med hela vårt sortiment. Men vi vill också erbjuda kunder och medarbetare en trivsam och behaglig miljö – som verkligen gör en glad. Här förstärks upplevelsen bland annat av ett härligt ljus tack vare stora skyltfönster längs gatan och ett väl tilltaget takljus mitt i butiken.

Lagerhaus öppnade sin första butik i Göteborg 1996. Idag har inredningskedjan över 40 butiker i Sverige och Norge, alla med ett brett och prisvärt utbud av produkter för hemmet och festen. Lagerhaus vill hjälpa sina kunder att skapa personliga, trivsamma hem och inspirera till glädje i vardagen. Sortimentet är nästan uteslutande egen design som tas fram i Göteborg. Etableringen på gågatan i Malmö är del av en nysatsning där fler nya butiker är att vänta.

– Vi har några utmanande år bakom oss, bland annat till följd av pandemin, men de tre senaste åren har vi genom målmedvetet arbete och en stark tro på vårt koncept värvat 600 000 kundklubbsmedlemmar, ökat vår snittförsäljning och vänt ett minusresultat till plus, säger Johanna Lindauer Kjellström. Med nya ägare i ryggen har vi dessutom stärkt förutsättningarna för vår e-handel och i snitt öppnat 1 ny butik i månaden det senaste året. I närmsta framtiden finns ytterligare två nyöppningar inplanerade, Uppsala city och en till i Oslo området.

I Malmö finns Lagerhaus sedan flera år tillbaka på de stora köpcentren Emporia, Mobilia och Triangeln. Och med fina minnen från en tidigare butik på gågatan nära Stortorget, även denna hos Volito Fastigheter, har företaget inväntat rätt tillfälle för en återkomst till innerstans gatumiljö.

– Nu ligger vi på en av Södra Förstadsgatans bästa platser – nära Triangelns köpcentrum och citytunnelstation men också på en av de mysigaste sträckningarna längs gågatan. Här finns ett stycke fin, välbevarad och trivsam stadsmiljö med lite lägre byggnader från 1800-talet, och alldeles intill ligger den vackra Holmgången. Runt omkring oss finns ett väletablerat utbud från massor av omtyckta varumärken som lockar till ett rikligt folkliv. Tillsammans med de andra företagen kan vi skapa en bra symbios på platsen och fortsätta att utvecklas tillsammans.

Inför lanseringen har Lagerhaus haft ett nära samarbete med Volito Fastigheter som bland annat sett till att färgval, golv och belysning följer de riktlinjer som Lagerhaus konceptansvariga har på sin önskelista.

– Vi har fått fantastiskt fin hjälp att ställa allting i ordning precis som vi vill ha det, och vi har även haft möjlighet att hyra en tillfällig lokal alldeles intill i väntan på att den nya butiken stod klar, säger Johanna Lindauer Kjellström. Den sista touchen har våra egna inredare och butiksmedarbetare satt. Invigningen i februari, som kom lagom till att restriktionerna försvann, blev en riktig lyckträff med lång kö längs trottoaren och massor av glada besökare.

– Det är precis så vi vill ha det – glada och nöjda människor i en miljö där våra medarbetare kan trivas och skapa en härlig känsla som kunderna bär med sig hem. Nu fortsätter vi leta bra platser där vi kan sprida glädje både i mötet med våra kunder, och genom våra produkter. Det är det som är Lagerhaus, säger Johanna Lindauer Kjellström.

Fotograf: Christer Järeslätt

Publicerad: 2022-06-21