2021-07-01

BMI Group, Cuebid Syd AB och New Nordic Health Brands blir nya hyresgäster i Hyllie

The Point på Hyllie i Malmö fortsätter att attrahera nya hyresgäster. Under hösten tillträder bl. a BMI Group, Cuebid Syd AB och New Nordic Health Brands sina nya lokaler i Peabs och Volitos skyskrapa.

– The Point är ett kontorshus som attraherar bolag från flera olika branscher. Att framgångsrika bolag som BMI Group, Cuebid Syd AB och New Nordic Health Brands nu väljer huset, är såklart mycket roligt. Det hållbara läget nära stationen, servicen i huset och samarbetet med andra företag i The Point, är saker vi vet bidrar till att man väljer att lägga sin kontorsverksamhet här, säger Peter Härle, fastighetschef i The Point.

BMI Group är en av Europas största takleverantörer. Nu ser man fram emot att flytta in på ett helt våningsplan på våning 25.

– Jag tror att vi kommer se på kontoret på ett förändrat sätt i framtiden. Det blir mer en mötesplats och i The Point kommer vi kunna skapa ett skräddarsytt kontor man som medarbetare vill komma till. Det stationsnära läget möjliggör ett hållbart resande och det tar inte många minuter att nå Köpenhamn. För oss var The Point ett naturligt val och det mest attraktiva kontorshuset på Hyllie, säger Harald Burgstaller, VD på BMI Group.

Det börsnoterade bolaget New Nordic Health Brands kommer att flytta i september att tillträda 248 kvm på våning 16 i huset. Nordic Health Brands driver framgångsrikt sin verksamhet som en av de ledande aktörerna inom örtbaserade kosttillskott och skönhetsprodukter.

– I The Point får vi moderna lokaler på ett oslagbart läge, konstaterar Karl Kristian Bergman Jensen, Chief Executive Officer New Nordic Health Brands.

Även för det expanderande It-säkerhetsbolaget Cuebid föll valet på The Point. Nu planerar man för att flytta in på ett kontor om 193 kvm på våning 22.

– Vi har tidigt i processen fått en bra bild av vår kommande hyresvärd, när vi tillsammans skräddarsyr vårt nya kontor. Att vi sedan får en magisk utsikt är få förunnat liksom att vi har närheten till stationen och till den internationella flygplatsen Kastrup bara ett par minuter bort. Flytten till The Point blir även ett sätt för oss att kunna attrahera den bästa arbetskraften på ett pendlarvänligt läge i ett område som erbjuder all tänkbar service, säger Thomas Johnson, VD Cuebid Syd.

The Point stod klart för inflyttning i Januari 2020 och är sammanbyggt med Quality hotel View och erbjuder bemannad reception samt hotellets hela serviceutbud. Fastigheterna ägs gemensamt av Peab Fastighetsutveckling Syd AB och Volito Fastigheter AB.

2021-06-04

Taste of Britain årets butik Malmö City!

I Malmö Citysamverkans City Awards 2021 fanns inte mindre än två av Volito Fastigheters hyresgäster i finalfältet till Årets butik – härliga Taste of Britain och smakfulla By Cloetta. Stort grattis till båda, och framför allt till Catherine och Karren på Taste of Britain som välförtjänt tog hem utmärkelsen Årets butik 2021.

Foto: Emil Langvad

Taste of Britain är en liten, privatägd och genuint brittisk butik som erbjuder det bästa av mat, dryck, kort och presenter från Storbritannien. Catherine och Karren, båda lika brittiska som utbudet, träffar du i butiken på Engelbrektsgatan 6. Motiveringen till förstapriset beskriver verksamheten fint:

”När du går in genom dörrarna har du lämnat staden och rest utomlands. I bakgrunden spelas brittisk radio, varorna är prydligt uppställa med om- och eftertanke. Medan du insuper den varma och ombonade känslan möts din blick av ett stort leende och BBC radio överröstas av ett glatt ”Welcome!” från personalen. Förutom en utlandsresa på hemmaplan ger Taste of Britain också en insikt i hur man bedriver en butik på bästa sätt. Det breda utbudet ger dig inte bara en smak av Storbritannien, den proffsiga servicen, kompetensen och genuiniteten ger dig hela upplevelsen!”

By Cloetta är Cloettas första konceptbutik, belägen på Södra Förstadsgatan 34 i direkt anslutning till företagets kontor. Här hittar du både Cloettas ordinarie sortiment av förpackat och löst godis, men också presentlösningar som du inte finner någon annanstans, allt i trivsam och inbjudande miljö.

Malmö City Awards arrangeras av Malmö Citysamverkan med Lokaltidningen och Sydsvenskan som huvudsponsorer. Allmänheten nominerar kandidater till Årets butik, Årets café och Årets restaurang. Kandidaterna får sedan besök av en jury som slutligen utser vinnarna.

2021-02-26

Telenor, TripX och Lundbeck flyttar in i Peabs och Volitos landmärke The Point i Malmö

Kontorshuset The Point på Hyllie i Malmö fortsätter attrahera hyresgäster inom skilda branscher. Senaste tillskottet är Telenor, TripX och Lundbeck som nu tecknat hyresavtal i huset.

The Point tar mer och mer formen av Malmös största företagshub. Nu väljer även Telenor, TripX och Lundbeck att flytta in i det 110 meter höga landmärket på Hyllie.

Först att flytta in av de tre blir företaget TripX som är verksamma inom reseindustrin. I juni tillträder de sin lokal på våning 22.

För Telenor, som nu flyttar sitt lokala Malmökontor till The Point, har stort fokus har lagts på att hitta en lokal som är modern, flexibel och som har de tekniska förutsättningar som krävs. Telenor flyttar in på våning 13 i en lokal på cirka 570 kvadratmeter. Planeringen av inflyttningen pågår och man beräknas kunna tillträda de nya lokalerna i mitten på augusti.

I samband med flytten samlokaliserar företaget sin verksamhet med Telenor Inpli, som nu integrerats fullt ut i Telenor. Efter ett intensivt arbete under hösten ger flytten till The Point nu förutsättningarna för att gemensamt utveckla affären på plats i Malmö, under ett och samma tak.

– I The Point kommer vi att ha goda möjligheter att arbeta nära tillsammans, i navet mellan flexibla kontorsytor och digitala interaktioner, samtidigt som huset erbjuder generösa möjligheter till att exempelvis arrangera stora möten för våra kunder. Huset har ett ypperligt läge och erbjuder goda förutsättningar för våra medarbetare att kunna få in naturlig rörelse i vardagen, då det finns dusch och omklädningsrum samt cykelförråd i källaren, det finns också löpslingor och utegym i nära anslutning till byggnaden, säger Maria Reinholdsson, HR-chef på Telenor Sverige.

I december 2021 flyttar läkemedelsbolaget Lundbeck in på våning 20 i en lokal på 178 kvadratmeter. Även denna lokal kännetecknas av stor flexibilitet i planeringen och en panoramavy över Öresund.

– Det känns såklart väldigt roligt att kunna välkomna tre nya spännande bolag till fastigheten. The Points flexibilitet, serviceutbud och såklart läget precis vid Hyllie Station, är några av de saker som gör att man väljer huset, säger Peter Härle, Förvaltningschef The Point.

The Point var inflyttningsklart i januari 2020 och har sedan dess fyllts på med hyresgäster från flera olika branscher. The Point är sammanbyggt med Quality hotel View och erbjuder bemannad reception samt hotellets hela serviceutbud. Fastigheterna ägs gemensamt av Peab Fastighetsutveckling Syd AB och Volito fastigheter.

Foto: Erik Grönlund

Elin Fasth, kommunikationsansvarig Peab Fastighetsutveckling Syd, 072 533 54 81

Peter Härle, Fastighetschef The Point, 073 413 32 55


Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

2021-01-25

Ny VD utsedd i Volito Fastigheter

Marie Persson utses till ny Verkställande Direktör för Volito Fastigheter AB.

Marie Persson utses till ny Verkställande Direktör för Volito Fastigheter AB.

Marie Persson har utnämnts till Verkställande Direktör för Volito Fastigheter AB. Marie tillträder posten senast 1 maj 2021 och ersätter Pelle Hammarström som kommer att träda in i en nyinrättad roll inom AB Axel Granlund. Marie kommer närmast från befattningen som Marknads- och uthyrningschef på Skanska Öresund AB.

"Jag ser mycket fram emot att välkomna Marie Persson till Volitogruppen. Marie har en lång samt gedigen bakgrund från Skanska där hon verkat i flera seniora positioner. Med Marie får Volito Fastigheter en VD med ett erfaret ledarskap, bred kunskap inom fastighetssektorn och ett starkt resultatfokus" säger Ulf Liljedahl, VD och koncernchef i Volito AB.

Marie Persson kommer närmast från Skanska Öresund som utvecklar kommersiella fastigheter inom den globala Skanska koncernen. Marie lämnar en framgångsrik karriär inom Skanska där hon verkat i flera olika seniora, ledande och kommersiellt inriktade befattningar. Marie är född 1974 och har en civilingenjörsexamen (Väg- och vatten) från Lunds Tekniska Högskola.

"Det är mycket spännande och hedrande att få möjligheten att anta rollen som VD i Volito Fastigheter AB. Volito Fastigheter AB är ett väldigt fint bolag med en spännande framtid. Jag ser fram emot att ta mig an verksamhetens framtida utmaningar", säger Marie Persson.

"Jag vill passa på att tacka Pelle för hans mångåriga insats i Volitogruppen och på det sätt han, inom Volitogruppen, framgångsrikt byggt upp ett ansenligt fastighetsbestånd i Malmö. Aktieägare, styrelse, undertecknad samt alla kollegor i Volito önskar honom all lycka med de nya utmaningarna i AB Axel Granlund", säger Ulf Liljedahl.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulf Liljedahl

VD och koncernchef Volito AB

Tel. 040-660 30 00

2021-01-14

Hilti väljer The Point för sitt svenska huvudkontor

The Point på Hyllie – Malmös nya landmärke

Kontorshuset The Point på Hyllie i Malmö attraherar ytterligare en stark aktör till huset. Nu har Peab och Volito tecknat avtal med branschledande Hilti som hyr cirka 1 500 kvadratmeter fördelat på två våningsplan

The Point, ett av Malmös största företagscenter, ligger mitt på Hyllie stationstorg. Byggnaden reser sig 110 meter upp i luften och inrymmer kontorslokaler i olika storlekar på 29 våningar. Nu väljer även Hilti att förlägga sitt svenska huvudkontor här. I november 2021 flyttar man in på våning 9 och 10.

– Vår flytt av det svenska huvudkontoret till The Point i Hyllie markerar vår framtidsoptimism till Sverige som marknad och tilltro till Öresundsregionen som en knutpunkt för talang och utveckling. The Point erbjuder allt vi behöver för att tillgodose våra medarbetares behov, i form av läge, flexibel och hållbar arbetsmiljö samt kvalitativ design och uttryck. Detta helt i enlighet med vårt varumärke, kommenterar Fabio Pedrazzi i Hilti Sveriges Ledningsgrupp

Hilti konstruerar och tillverkar branschledande teknik, programvara och tjänster för den professionella byggbranschen. Nu ska Hilti tillsammans med Peab och Volito planera de nya lokalerna där två våningsplan byggs samman med en interntrappa. I anslutning till denna skapas stora sociala ytor mitt i kontoret med utsikt över Öresundsbron.

– Det känns väldigt roligt att kunna välkomna ytterligare ett huvudkontor till The Point. Huset utvecklas nu till att bli ett center för företagande, affärer och nätverkande allt eftersom fler och fler aktörer flyttar in. Just nätverkande är något som våra hyresgäster verkligen uppskattar med huset, säger Jenny Wohlfart som är ansvarig för The Points uthyrning.

The Point var inflyttningsklart i januari 2020 och har sedan dess fyllts på med hyresgäster från flera olika branscher. The Point är sammanbyggt med Quality hotel View och erbjuder bemannad reception samt hotellets hela serviceutbud. Fastigheterna ägs gemensamt av Peab Fastighetsutveckling Syd AB och Volito fastigheter.


Foto: Erik Gröndlund

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Elin Fasth, kommunikationsansvarig Peab Fastighetsutveckling Syd, 072 533 54 81


Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

2020-12-15

Clas Ohlson hyr butik och kontor på Gustav Adolfs Torg 8

Clas Ohlson hyr butik och kontor på Gustav Adolfs Torg 8

Volito Fastigheter har hyrt ut två lokaler om totalt ca 900 kvm till Clas Ohlson i fastigheten Carl
Gustaf 4 i centrala Malmö.

Clas Ohlson öppnar ny butik i det välkända hörnet Gustav Adolfs Torg 8/Södra Tullgatan.

Butiken ligger strategiskt placerad i mitten av gång- och handelsstråket mellan Stortorget och
Triangeln i Malmö vilket också bekräftas av Clas Ohlson:
”Vi ser ständigt över hur vi kan optimera vårt butiksnät och i samband med det fastnade vi för Volitos lokal då både läget och själva lokalernas utformning passade våra behov. Vi kommer inte bara att öppna en Clas Ohlson butik utan också en Digital Hub där vi kommer förstärka och intensifiera utvecklingen av vårt digitala kundmöte. Att kunna kombinera en butik med digital utveckling ger oss fantastiskt fina möjligheter att skapa en mötesplats där vi kan leverera en ännu bättre kundupplevelse framöver.”

Volito Fastigheter har sedan förvärvet av fastigheten i slutet av 2017 renoverat och moderniserat dess lokaler. Intresset för huset har varit stort och det senaste året har bland annat Almi Företagspartner och 24HR valt att flytta in.

2020-12-14

24HR har flyttat in på Gustav Adolfs Torg 8

24HR har flyttar in på Gustav Adolfs Torg 8B

Vi är glada att kunna välkomna 24HR till sina nyrenoverade lokaler i vår fastighet vid Gustav Adolfs Torg.

Nedan följer en kort beskrivning från 24HR:

"24HR är en etablerad digitalbyrå med bas i Malmö. Vi är ca 25 anställda specialister inom strategi, koncept, UX, design, arkitektur, utveckling och sökoptimering.

Vi har en teknisk spetskompetens som få byråer i Sverige kan matcha. Det vi brinner för är att med smart arkitektur och bra design lösa våra kunders behov inom digital närvaro. Resultatet av vårt arbete är ofta kompletta webbsajter och appar, men kan lika gärna vara en arkitekturskiss eller en grafisk design. 24HR välkomnar både små och stora företag och organisationer som kunder. På kundlistan finns idag företag som Resurs Bank, Mercedes, Sony, Region Skåne och Hypergene. 24HR grundades redan 1996 i internets barndom. I Malmö har vi varit aktiva i nuvarande form sedan 2010. Vi är i huvudsak personalägda."