Tite hudvård – 25 år av välmående på samma, vackra plats

Mitt i Malmö, bara några steg från kanalen, Södertull och Gustav Adolfs torg, i ett av Malmös vackraste hus, träffar vi Tite hudvård. Här skräddarsys professionell och behaglig hudvård för alla. Alldeles nyss firade Tite 25 år – i samma charmiga lokal som där allting en gång började.

Tites salong ligger på Södra Förstadsgatan 4, i en av Volito Fastigheters äldsta och vackraste byggnader. Huset är välkänt för många Malmöbor med sin unika och välbevarade jugendarkitektur. Här vittnar den ornamenterade fasaden, den makalösa entrén, stuckaturer, smidesarbeten och kakelugnar om en elegant tid.

– Huset är fantastiskt, säger Marie Ekander på Tite. Alla välbevarade detaljer ger känslan av att huset har en själ. I vår lokal finns bland annat ett vackert utsmyckat innertak bevarat. Vi trivs så bra med att jobba här och läget är perfekt, både för oss och för våra kunder, mitt i stan och hela tiden med liv och rörelse utanför.

– Vi månar alltid om att lokalerna vi hyr ut ska passa våra kunder, över så lång tid som möjligt, säger Elisabet Olsson, fastighetsförvaltare på Volito Fastigheter. Utformningen och platsen ska bidra till kundernas möjligheter att bygga en attraktiv och stark verksamhet. Tite flyttade in redan 1996, och vi är både stolta och glada över vår långa relation. Vi sätter stort värde på allt positivt som Tite tillför platsen med sin omtyckta verksamhet.

Tite erbjuder traditionell hudvård och ansiktsbehandlingar, utifrån en mängd olika behandlingsmetoder och varumärken.

– Allt vi gör utgår från kunden och det är väldigt skräddarsytt, säger Katarina Ransbäck på Tite. Vi hjälper och råder den som har problem med till exempel acne eller en väldigt torr och känslig hud. Vi gör också behandlingar med inriktning på avkoppling och välmående. Vi färgar fransar och bryn, vaxar ben och lägger make-up. Det kan vara återkommande konsultationer i specifikt hudvårdande make-up, eller om någon vill göra sig extra fin till ett speciellt tillfälle.

– Vi har alla sorters kunder, både kvinnor och män, säger Katarina Ransbäck. Många känner vi sedan 15–20 år tillbaka. Våra kunder blir som goda vänner, det blir en förtroenderelation. En del kommer då och då, någon kanske har fått en behandling i present, men det är det många som kommer regelbundet, kanske var fjärde eller sjätte vecka. Det här är något kunderna unnar sig för sin egen skull, inte minst i en stressig tid.

– Hudvård och ansiktsbehandling är absolut någonting alla borde prova. Behandlingarna är alltid personligt utformade, och de som aldrig har varit här förut, inte minst männen, blir ofta förvånade över hur mycket det ger för välmåendet och för hälsan. Första gången är ofta en ögonöppnare och många kommer tillbaka igen. Har du aldrig provat, ska du absolut ge dig själv en ansiktsbehandling i present, säger Marie Ekander.

Fotograf: Christer Järeslätt